16 Maj 2023 - Inaugurimi i Mozaikut të fasadës së Muzeut Historik Kombëtar
Lexo më shumë
Furnizimi dhe instalimi i pajisjeve IT, mobiljeve dhe pajisjeve të posaçme elektrike për Njësinë e Restaurimit në Galerinë Kombëtare të Arteve në Tiranë
Lexo më shumë
Torra Veneciane shndërrohet në Qendrën e parë të Interpretimit Multimedial të Historisë
Lexo më shumë
Mozaiku “Shqipëria” rifiton shkëlqimin e dikurshëm 

May 17, 2023

Lexo më Shumë
Inaugurimi i Mozaikut të fasadës së Muzeut Historik Kombëtar

May 1, 2023

Lexo më Shumë
Dita Botërore e Kreativitetit dhe Inovacionit

April 21, 2023

Lexo më Shumë
About Unops
Rreth Nesh

Në nëntor 2019, Shqipëria u godit nga tërmeti më vdekjeprurës i 50 viteve të fundit. Tërmeti me magnitudë 6,3 i shkallës Rihter shkaktoi dëme të konsiderueshme në 11 bashki. Projekti “EU4Culture” financohet nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatohet nga Zyra e Kombeve të Bashkuara për Shërbimet e Projekteve (UNOPS) në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës së Shqipërisë. EU4Culture përqendrohet te rinovimi dhe rijetësimi i siteve kryesore të trashëgimisë kulturore të dëmtuara nga tërmeti dhe përfaqëson një ndër programet më të mëdha të trashëgimisë kulturore të financuara nga Bashkimi Evropian, me një buxhet total prej 40 milionë euro. I bazuar në parimin “Rindërtojmë më mirë”, “EU4Culture” fokusohet në rinovimin e siteve kryesore të trashëgimisë kulturore në përputhje me Kuadrin e Kombeve të Bashkuara për Reduktimin e Riskut nga Fatkeqësitë. Paralelisht, projekti synon të rrisë potencialin turistik të Shqipërisë, duke kontribuar drejtpërdrejtë në rimëkëmbjen socio-ekonomike në nivel vendor dhe rajonal. Për këtë arsye, një vëmendje e veçantë do t’u jepet teknologjive novatore, duke përfshirë narrativat dixhitale dhe krijimin e produkteve multimedia të projektuara për t’u përdorur nga të gjithë. Njëkohësisht, projekti mbështet përmes granteve sipërmarrjet lokale, artizanatin dhe iniciativat kulturore që zhvillohen rreth siteve të përzgjedhura, duke i dhënë një shtysë të drejtpërdrejtë ekonomisë vendase.

Lexo më Shumë
Unops
EU4CULTURE në Numra
0

Bashki të synuara nga programi

0

Sitet në Vazhdim

0

Buxheti Total

0

Politikbërës, akademikë, media, përfaqësues të komunitetit morën pjesë në takimet konsultative

0

Restored Sites

Programme Sites

Muzeu Historik Kombëtar

Mozaiku në fasadën e Muzeut Historik Kombëtar

Teatri Kombëtar i Kukullave

Muzeu Etnografik i Kavajës

Muzeu Arkeologjik në Durrës

Muzeu Etnografik në Durrës

Hamami në Durrës

Torra Veneciane

Kisha e Shën Ndojt në Rodon

Muzeu Etnografik i Krujës

Ura e Kurçajt

Kisha e Manastirit të Rubikut

Kalaja e Bashtovës

Kalaja e Ishmit

Godina e Ish të Përndjekurve

Fondi i Bibliotekës Kombëtare

Rrënojat e Kishës së Shën Mërisë, Mamurras

Ish-Arqipeshkvia e Delbnishtit

Ministria e Kulturës

Galeria Kombëtare e Arteve